rusoaica

26 aprilie 2011

Si la tara ca la oras – un soi de constatare

Filed under: Diverse — rusoaica @ 9:34 and

Articol publicat in: Educatie


Lumea idilica a satului e inca prezenta in ungherele sufletului meu… si tin mult la ea… Inca am senzatia ca oamenii sunt mai buni, mai calmi, mai politicosi acolo. Ca vesnicia chiar s-a nascut la sat si timpul are o alta curgere. Nimic mai fals. S-a pervertit si satul.

Daca in Bucuresti mi se parea normal ca intr-un parc de copii, cei mai mari sa ii calce in picioare pe cei mai mici, intr-o comunitate mai mica acest lucru m-a facut sa imi ies din pepeni. Asa ca am urlat ca o leoaica si am restabilit ordinea lucrurilor asa cum o stiam eu. Mai greu a fost sa accept ca si acolo parintii sparg seminte pe banca , aruncand cojile chiar pe iarba pe care se joaca plozii lor. Asa ca Rahova e o stare generala de fapt, educatia lipseste la toate nivelele, iar eu imbatranesc de pomana pentru ca refuz realul.

Un singur lucru a ramas la fel: elita care nu se amesteca cu prostia. Adica doamna profesoara X si-a aduc copii in parc dar nu i-a lasat sa se joace cu restul. I-a urmarit atent, iar cand ii scapa din ochi, sarea bunicul sa ii indeparteze de gloata pustimii periculoase. Numai tancul meu s-a jucat cu un tiganus, care mi-a sispus: Stati linistita ca am eu grija de el. Si chiar a avut. La sfarsit parca imi parea rau ca ma ratoisem la ei… dar cine stie, poate a fost mai bine… le-am dat o lectie de dirigentie gratis si le-am amintit cum trebuie sa se comporte :) )


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Feed RSS pentru acest articol. TrackBack URI

Lasă un comentariu

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X